Mikrožalumynai arba mikrokrūmai iš esmės yra dygstantys, dygstantys augalai su tikrais lapais. Jie yra švieži, skanūs, pilni vitaminų ir antioksidantų.
Tyrimų duomenimis, juose yra iki 40 kartų daugiau maistingųjų medžiagų nei suaugusiame augale. Jų privalumas tas, kad jiems auginti reikia tik gėlo vandens. Visa jėga, kurios augalui reikia, kad išsivystytų tikrieji lapai, yra jo sėklose. Sėkloms suaktyvinti reikia tik vandens. Kai mikrožalumynai užauga 7-10 cm aukščio arba turi tikruosius lapelius, galite juos pjaustyti duonai arba jais gardinti pietus.
Tęsti
Jūsų užaugintuose mikrožalumynuose nėra jokių pesticidų. Tai gryna daigų galia. Juos auginti ir prižiūrėti reikia minimaliai. Jums tereikia šviesios palangės ir po kelių dienų (3-6) galėsite mėgautis savo mikrožalumynų daržovėmis.
Mikrožalumynai
Brokoliai patenka į maistingiausių maisto produktų pasaulyje dešimtuką. Didelis liuteino kiekis juose saugo regėjimą. Kiti juose esantys vitaminai, tokie kaip beta karotinas ir vitaminas E, padeda kovoti su vėžiu, virusais, opomis ir bakterijomis. Jame taip pat yra vitamino C, kuris būtinas tinkamam mūsų organizmo imunitetui - jis skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą. Vitaminas K svarbus kaulų mineralizacijai. Šių naudingųjų medžiagų į savo organizmą galime lengvai gauti naudodami mikrožalumynus.
Mikrožalumynai ridikėlių sėklos
China Rose ridikėliai, kaip ir brokolių mikrožalumynai, turi daug tokių elementų kaip kalcis, geležis, fosforas, manganas, kalis, vitaminas K ir vitaminas E. Jei norėtumėte gauti tiek vitamino E, kiek gaunate su dubenėliu mikrožalumynų, turėtumėte suvalgyti 144 salotų lapus.
Daug minėtų mikroelementų galima rasti kiekvienoje mikrožalumyninėje daržovėje. Mikrožalumynų kaina yra daugiau nei prieinama. Sėklų galite įsigyti čia. Rekomenduojame įsigyti specialių mikrožalumynams skirtų sėklų, kurios pasižymi geresniu daigumu ir nėra marinuotos.